Jureren:  oefening ballet 1b

Nu gaan we de scores vergelijken die jij gegeven hebt met de scores van de eigenlijke juryleden op de competitie. Denk er aan: als jurylid heb je maar één kans om een trick te zien en te beoordelen, het is dan ook perfect normaal dat je soms anders gaat oordelen als je kan terugspoelen en de trick een paar keer kan zien.

540   1 jurylid gaf AVERAGE, de twee anderen noteerden GOOD.

De rotatie is niet volledig, de OUT is ook niet wat het zou moeten zijn. AVERAGE is een beetje laag, maar het is geen hoge GOOD.

Backspins  1 jurylid gaf AVERAGE, de andere twee zagen dat het GOOD was.

De kite drijft zijwaarts weg gedurende de trick, de OUT is niet 100%, maar hij deed wel 5 rotaties. AVERAGE of laag GOOD.

Slotmachine   eentje zag BAD, de anderen gaven AVERAGE.

De rotatie is niet vlak of volledig, de OUT is wat onzeker en niet recht. BAD is te laag, maarhet is wel een lage AVERAGE.

Multilazy  twee keer AVERAGE, een keer GOOD

Het duurt een tijdje om de kite diep op de rug te krijgen, de rotaties hebben niet dezelfde snelheid. De OUT is goed. Hoog AVERAGE is correct. GOOD is misschien een beetje te hoog.

Lewis   3 keer BAD

De kite geraakt vast in het laatste deel van de Yoyo. Er is geen Lewis, dus is dit een terechte BAD.

Multilazy   3 keer BAD

De poging is er, maar dat is ook al. BAD.

Backspins  3 keer BAD

Er is één rotatie, dan valt de kite uit de trick. BAD.

Lewis  2 keer GOOD, één EXCELLENT

De Lewis is fraai, er is een kleine pauze om de kite in de backflip te leggen. Het is inderdaad ergens tussen een hoge GOOD en lage EXCELLENT.

Jacobs Ladder 1 AVERAGE, 2 keer GOOD.

Naast zijwaarts afdrijven is dit drie keer aan dezelfde snelheid en de OUT is netjes recht omhoog. Redelijk GOOD.

 

Het artistiek gedeelte had 11 gemiddeld  (van 9 tot 16)

Elk jurylid heeft zijn eigen 'smaak' wat betreft artistieke uitvoering en de connectie met de muziek. In dit ballet is er na de intro weinig dat echt "op de muziek" zit, maar de stijl van vliegen past wel goed bij de hardere stijl van muziek. 16 is wat hoog, als je het mij vraagt, maar de 11 als gemiddelde is wel correct. 

Het technischdeel had gemiddeld 8 (van 3 to 14)

 Waar die 3 vandaan komt, ik weet het niet. Maar ik denk dat 8 gemiddeld te laag is voor dit ballet. De gebruikte tricks zijn niet meteen de gemakkelijkste, er zitten fragmenten van cascades tussendoor (en ook een Lewis). Laten we zeggen dat 10 gemiddeld juister was geweest (in mijn visie).

 

Nu gaan we dezelfde tricks beoordelen, maar dan als verplichte tricks. Nu ga je achter elke trick even op de pauze knop drukken. Noteer dan je score van 1 tot 10. Je kan ze op hetzelfde formulier zetten  :-)

 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

 

Daarna gaan we naar de volgende pagina: hier

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

   
© Tricksparty