Een Internationale raad zet elk jaar 10 tricks in een lijst.

Deze lijst noemen we "De verplichte tricks"

Door deze lijst bekend te maken kunnen de piloten die tricks inoefenen het ganse seizoen door.

Elke organisator kan zijn eigen lijst maken, maar het is zinvol om over heel de wereld dezelfde lijst aan te houden.

Op deze manier hebben de juryleden een goed idee wat ze kunnen verwachten op de wedstrijddag.

In een jury bijeenkomst vlak voor de aanvang van de wedstrijd worden dan 4 tricks uit de shortlist van 10 gekozen, rekening houdend met de windomstandigheden.

Dan volgt een piloten briefing waarin de 4 tricks aangekondigd worden en uitgelegd door de Field Director. Als de piloten niet zeker zijn van de correcte uitvoering van een trick kunnen ze het daar vragen. De volgorde van aantreden wordt bekend gemaakt en uitgehangen aan de daartoe voorziene plaats (zodat de piloten kunnen zien wanneer ze aan de beurt komen. Algemeen voorziet men dat een piloot 2 piloten eerder klaar staat. Dat wil zeggen wanneer een piloot bv. in de volgordelijst op #7 staat, dat hij klaar staat wanneer #5 aan de beurt is. Op die manier krijgen we een soepel en vlot verloop van de wedstijd (het is niet leuk als het publiek naar een leeg wedstrijdveld staat te kijken).

Elke piloot heeft twee minuten om de 4 verplichte tricks uit te voeren, een tweede poging voor elke trick is toegelaten als de piloot dat wenst.

Elke trick start wanneer de piloot "IN" aankondigt en eindigt wanneer de piloot "OUT" aankondigd, op die manier moeten de juryleden niet raden wanneer de eigenlijke trick start en zijn er geen betwistingen omdat men dacht dat de piloot wat anders aan het doen was.

Als voorbeeld hebben we hier piloot Wouter Eskens die de verplichte tricks vliegt voor een wedstrijd in Deventer (NL).

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

 

 

   
© Tricksparty