BAD AVERAGE GOOD EXCELLENT
0 4 8 12

 

 

Backspins

Definitie:

De "Backspins" is een reeks 360° rotaties in een FADE-oriëntatie. De trick start vanuit een FADE (buik omhoog, neus naar de piloot) en draait met de lijnen hangend over vleugels gedurende gans de rotaties. Deze rotaties dienen zo vlak mogelijk te zijn. De IN mag met Flare-to-Fade of Fractured Axel, zolang het maar niet in combinatie met een andere trick is (dus bv niet als onderdeel van een JACOB’S LADDER). Minstens 3 volledige rotaties. De manier en richting van de UIT zijn niet belangrijk, als het maar een duidelijke UIT is en geen mislukte rotatie

Aandachtspunten:

Minimum 3 rotaties, gecontroleerd en zo vlak mogelijk, geen hoogte verlies. Zelfde snelheid voor alle rotaties. Niet afdrijven. 5 rotaties voor een EXCELLENT score.

Beoordeling:

De trick start met de kite in een FADE positie, zolang de piloot geen FADE doet is er dus geen poging tot Backspins. De rotaties zijn vlak en behouden dezelfde snelheid. Minimum 3 rotaties, 5 zijn er nodig voor een EXCELLENT score. Geen hoogteverlies gedurende de trick, geen zijwaarts wegdrijven. OUT is gecontrolleerd en bewust.

Veel Voorkomende fouten:

De trick wordt ingezet nabij de rand van het windvenster, waardoor de kite naar het midden afdrijft gedurende de rotaties. De laatste rotatie vertraagt zichtbaar, waardoor de kite uiteindelijk uit de trick valt in plaats van gecontrolleerd en bewust een OUT te hebben.

We hebben drie videos, in de tweede zie je dat veranderen van richting in Backspins ook beschouwd kan worden als bewust en zeker gecontrolleerd!

 

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

   
© Tricksparty