BAD AVERAGE GOOD EXCELLENT
0 4 8 12

 

 

Jacobs Ladder (ours des prairies)

Definitie:

De JACOB’S LADDER is een opeenvolging van een halve "barrell roll"(*) en een halve LAZY SUSAN en de overgangen daartussenin. De IN kan zowel een FADE als een TURLE zijn. Drie volledige herhalingen zijn vereist. De vlotheid van uitvoering is cruciaal voor de kwaliteit van de trick. De linksom of rechtsom draairichting van elk onderdeel is niet belangrijk. De manier van IN en UIT zijn ook niet bepalend voor de puntentoekenning, als het maar bewust en netjes is.

Aandachtspunten:

Minimum 3 herhalingen. Vlotheid. 5 herhalingen voor een EXCELLENT score.

Beoordeling:

Ter plaatse in de lucht is cruciaal, alsook het aantal herhalingen (minimum 3).  Deze trick heeft een bepaalde ritmiek die gans de tijd hetzelfde moet zijn.

Veel Voorkomende Fouten:

Veranderingen in snelheid, schuine Fade positie (vleugeltippen niet parallel met de grond).

 

De videos:

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

'ResponsiveMedia' plugin by Geoff Hayward.

(*) Barrel Roll: dit is geen Tricksparty Trick, maar gaat zo: vlieg bv. van rechts naar links op 2 meter hoogte horizontaal en doe een Half axel met de rechterhand en trek de kite dan onderdoor met de linkerhand zoals voor een Fade.  Doordat je blijft druk zetten met die hand gaat de kite roteren doorheen de Fade positie, alsof de kite draait rond de ruggengraat. In de Jacobs Ladder gebruiken we dat "rond de ruggengraat roteren" om de kite vanuit de Fade positie ondersteboven kunnen leggen om van daaruit in de Turtle positie te duwen.

   
© Tricksparty